INLOGGEN
«»

nieuwe middeleeuwen

wie zal de wereld gaan bevolken
en waar naartoe, dat is de vraag
want er zijn alleen blinde kaarten
blindgangers vol ontplofbaarheid
komt ,er nieuw leven
op de aarde
of is het zijn een nukkig kind
dat bleirt tot het zijn zin krijgt
en wat zou die zin dan zijn

de regenstriemen op de ruiten
zijn striemen op een koude huid
en om verder te gaan
- drie koningen met een te vroege ster -
ontbreken te veel sporen

in lengte van dagen
zie ik zelfs geen troostbaarheid
de grote hoge heren
met wie 't niet goed is kersen eten
gedragen zich in hun kastelen
als krijgsheren, krijsheren
die oorlog voeren met woorden
waarvoor mijn vader zou gaan blozen

is er midden deze troosteloosheid
een herberg "Het Vertrouwen"
waar plaats is
waar je mag gaan zitten
zonder uitwijzingsbevel

"we zijn er drie koningen met een ster"

Europa was vol sterren
niet on a walk of fame
but on a boulevard of broken dreams
and broken lives

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘nieuwe middeleeuwen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.