INLOGGEN
«»

Zacht zalvend


zacht zalvend


euro gerond
rollen de valse
muntersgrappen uit
zijn van tv bekende mond

daarna een ander
die zacht zalvend
zich de exegese van
een paus gaat aanmeten

zij lijken het te weten
de namaakacteurs
zonder enige schroom
met geld als droom

alles wordt verkocht
en aangeprezen met
gezichten die beter weten
de moraal is aangevreten

blijven wij de simpele
consumenten die met open
ogen en een lach weer in dit
stomme spelletje zijn getrapt


wil melker
13/07/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zacht zalvend’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.