Het eonenlange wachten

wil melker


het eonenlange wachten


ik liep het pad
maar miste het
knerpende grint

de kiezels die
mijn voetstap altijd
ving in bekend geluid

nog voelde alles
vertrouwd ondanks
donkergrijs in het vooruit

het goot stil makend
de sfeer veranderde snel
naar kil en fel

tijd had opgehouden
te bestaan toen het
hemelwater zich liet gaan

zag de zondvloed
komen als een zee
die het land overstroomde

wist de apocalyps nabij
maar lachte blij
na het eonenlange wachten


wil melker
17/04/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het eonenlange wachten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.