Een verkeerde profeet

wil melker


een verkeerde profeet


wilde mijn ogen sluiten
voor de confronterende
beelden van buiten

maar kon ze niet
van mijn netvlies krijgen
bleef kijken in shock

pas veel later
zag ik de pikkende vogels
op de plaatsen van chaos en lijken

zij vraten de ogen kapot
van hen die hingen of
dodelijk gestenigd vergingen

is dit de koran in woord en
beeld of volgen ze de exegese
van een verkeerde profeet


wil melker
12/11/2015
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-11-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een verkeerde profeet’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.