Parijs 07-01-2015 (Agape)

rdoek

gemaskerd achter een gezicht
heeft het kwaad wat aangericht
men liet het wapen spreken
om hun profeet te wreken

mensen van het vrije woord
werden openlijk vermoord
gekwetst door de satire krant
nam het kwaad de overhand

religie heeft geloof verward
volgen nu hun eigen hart
voor zichzelf de grens verlegd
in hun hand zelfzuchtig recht.

gebruik verstand en dialoog
houd de ander altijd hoog
geef de Liefde, neem het niet
bezorg de ander geen verdriet.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

rdoek (Actief sinds: 21-09-2014)

Informatie bij het gedicht

gedicht gemaakt naar aanleiding van de aanslag in Parijs op 07-01-2015.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Parijs 07-01-2015 (Agape)’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.