INLOGGEN
«»

De vergrijzing



Steeds weer moeten wij het horen.
De homosapien is een langer leven beschoren.
Nederland vergrijst.
`t is de minister die naar de kosten wijst.

De minister die stelt
voor AOW is straks geen geld
dus wijst hij ons ouderen de les,
meer ouderen moeten weer in het arbeidsproces

Straks zijn er meer ouderen dan jongeren
dan gaan we weer aan `t hongeren
Zijn die ministers nu aan `t zeuren
of moet er echt iets gebeuren?

Werken is gezond
en arbeid adelt
Daarom is de arbeider zo gezond.
en zitten we met die oude knakkers opgezadeld.

De oplossing ligt voor de hand
geef een ieder in het land
tot z`n zestigste AOW en een pensioen
zodat hij tot die leeftijd niets hoeft te doen.

Laat hen dan werken tot aan hun dood.
men hoeft dan niet de mooiste jaren van het leven
met werk aan de baas te geven
en heus de vergrijzing wordt dan niet zo groot.

DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De vergrijzing’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.