Verkrachte Sintliedjes

Dakoyria

De Sint is weer binnengehaald en menig kind
heeft er zo blij gestraald...
Natuurlijk werd er snoep uitgedeeld, het hoort
er zo bij en ík die me niet heb verveeld!

Ik keek het gebeuren in Maassluis eens aan
Zo een menigte die er nog altijd voor wil gaan
Maar het spijt me, ik kan er maar niet wennen:
Stokoude Sintliedjes tot een andere tekst
bestemmen...

Wel zo verdraaid en verkracht, nee IK heb Sint
nu niet zo vrolijk verwacht!
Tot mijn verrukking vergiste zich soms een kind;
de aloude tekst omarmd en tóch bemind...

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verkrachte Sintliedjes’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.