Wat is het warm!

Els Hengstman-van Olst

Wat is het warm en heet
de dagen gloeien van de hitte,
maar voordat ik ga mopperen
en lusteloos ga zitten,
hoor ik de stem van Jezus:
Ik Ben jouw Goede Herder
en breng je naar Mijn waterstromen
volg Mij Ik leid je verder
verder dan jezelf kan komen!

En in de groene weiden
zal 't mij aan niets ontbreken,
ik kom bij Hem tot rust
aan frisse waterbeken.

Want hier is alles uitgedroogd
de hitte brandt en broeit,
vuren ontstaan nu overal
de zon is heet en gloeit.

En Jezus zegt opnieuw tot mij:
Ik Ben de Bron van 't Leven,
kom Ik wil je graag verfrissen
ja alles wil Ik jou geven.

Maak je niet onnodig zorgen
als Vader waak Ik over jou,
Ik geef je zegen in de morgen
en in de nacht Mijn Hemeldauw!

Mijn gunstbewijzen zijn steeds nieuw
ja elke morgen weer,
wat er ook gebeuren gaat
Ik Ben jouw God en Heer!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat is het warm!’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.