Schizoaffectief

Ies 't Hart

Psychisch falen dat is balen
Ziekelijke fantasieën
Stemmingswisselingen
Veel ging door je hoofd
Je hebt er in geloofd
Te veel en te vaak
Dat is geen goede zaak
Beter kun je het vergeten
Kunt het beter niet meer weten

Werken in de maatschappij
Met jouw waren ze niet blij
Al deed je wel je best
De ziekte was steeds funest
Je begon steeds met goede moed
En dan toch weer tegenspoed
Je bent zeventig het hoeft niet meer
De herinnering doet je zeer
Beter kun je het vergeten
Kunt het beter niet meer weten

Het verleden kun je niet wissen
Al zou je het wel graag missen
Met die gebeurtenissen moet je leven
Naar een beter leven streven
Denk aan de leuke dingen
Probeer weer een beetje te zingen
Wandelen in de warme zon
Dat je daarvan genieten kon
Op een zonnige zomerse dag
Fietste je naar Wassenaarse slag

Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Al was je heel je leven psychiatrisch patiënt.Probeer toch te genieten van wat dan ook.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schizoaffectief’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.