INLOGGEN
«»

Meisje

Meisje

Jou onbezorgde jeugd is voorbij
Een bruidsjurkje vervaardigd voor een trouwpartij
Meegegeven aan een wildvreemde man
Een vorm van slavernij

Het is een ongelijke positie
Gedwongen door de traditie
Is je toekomst vernielt in een moment
Je hebt totaal geen rechtspositie

Straks lig je naast een oudere man
Die gesteund wordt door je achterban
Waardoor jij veroordeeld bent zonder toekomst
We wensen dat je het aankan

Een vrouwelijk kind komt tevoorschijn
Nog zo broos als ruwe toermalijn
Stap jij in een grote volwassen wereld
Zonder nog maar een vleugje puberbrein

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

ZELUS
Actief sinds: 01-07-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Meisje’ van ZELUS zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.