Ergens achter de blonde duinen - deel 2

Willem Bernardus Tijssen

Ergens achter de blonde duinen zijn
de wonderen de wereld nog niet uit.
In het leven van een dwergenpaartje
dat voor de realiteit zijn ogen niet sluit.

Soms spoelt iets aan van geluk op het
strand; dat zo per ongeluk in de handen
van de familie Piggelmee belandt.
Over een eerlijke vondst zal men doorgaans
niet malen. Wel als het een schatkist is waarmee
men de ambtenaren in dwergenland moet betalen.

Dat plaatst piggelmee voor een immens dilemma
van morele dwang. Die zichzelf de vraag stelt
behoud ik de waarde of geef ik terug uit algemeen
belang?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ergens achter de blonde duinen - deel 2’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.