Nachtelijk fietszijn

Paul Duyvesteyn

Hij is een verhelderaar bij donker steentapijt
Hij is een verplaatsbare hemellamp
Hij is een baanbreker in navigeren
Hij is een kaartlezer van stedelijke kronkels

Achtervolgers bemerken hem
aan zijn rode glans,
die als een gekleurde sjerp
achter hem aansleept

Zijn wielen zijn zoemende hommels van staal
Zijn bel is een roepnaam in de wind
Zijn stuur is het kompas van zijn bestemming
Zijn remmen zijn een anker van zijn passie

Zijn spaken zijn zijn metalen ribbenkast
Zijn spatborden zijn zijn metgezel in modder en regen
Zijn trappers zijn zijn geharde spieren
Zijn kettingen zijn zijn voortstuwingsademhaling

Hij is de kapitein van menselijke stromen
Hij is de ogenbader van zon en wind
Hij is de nachtelijke ridder van het fietszijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nachtelijk fietszijn ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.