Passie

Anja Knops

Een woord
dat nooit wordt gehoord
passie
velen zeggen...waar was ie
nooit gezien
misschien
vergeten te kijken
of...deed jij dit vermijden

Passie is een gevoel
bedoelt
om iets duidelijk te maken
dat jou heel intens doet raken
passie voor je werk
daardoor wordt jij sterk
passie voor een ander
waardoor alles verandert
passie voor het leven
dat je ondanks alles toch bewust deed leven
passie voor een hart
dat al te lang wacht

Passie is een ander woord
dat jij als hartstocht hebt aanhoort
maar velen
kon dit eigenlijk niets schelen
vonden het aldoor maar raar
vandaar
nu...een tegenvraag
hoe sta jij in het leven
uiteraard met verdriet pijn en al bevend
maar geef je eens voor 'n enkel moment
over aan dat ongekend
woord
immers...passie scoort
als jij dit laat leven
kom sta op ga dit in hartstocht beleven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-07-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Anja Knops (Actief sinds: 20-04-2015)

Informatie bij het gedicht

...Het leven...hoe beleef jij dit...passief...omdat je leeft van dag naar dag...alles goed vindt...of ben je actief...nieuwsgierig...durft uitdagingen aan...voel jij het leven als een...passie

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Passie’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.