INLOGGEN
«»

De zomer in me bol.

Als ik loop in de zomer in de zon met me zonnebril op ,
de zon fel schijnend op me hoofd , nee de warmte kent dan weken geen stop.

Een ijsje of een blikje bier ,
of bij het strand zitten hier .

Ja dadelijk is het Mei ,
dan leggen de vogels een ei .

Het wordt weer beter weer ,
dat merk je meteen keer op keer .

Mensen komen als mieren naar buiten ,
zijn vrolijker dan ooit ,
winterjassen dragen nee die tijd is even voorbij dat doen we niet meer , nee in de zomer nooit .

Op de fiets in je shirt ,
Even een ommetje maken of hardlopen ja even een spurt .

Wat zijn we blij als het mooi weer wordt dan ,
boeken onze vakanties bij D-Reizen of bij Neckermann.
Ja werken tot dat de vakantie kan beginnen dat is het plan .

Ons vakantiegeld wat we dan beuren ,
vrolijk en wel wat ons zeker zal opbeuren .

Een heerlijk wijntje op het terras ,
of een Bacardi Razz.
Wat we ook doen ,
met veel of weinig poen .

De zon is gratis en voor niets , we danken de weergoden als het mooi weer wordt ,
duurde de zomer maar eeuwig en niet zo kort .

Maar wat je ook doet ik wens je veel plezier ,
op vakantie in Spanje straks of eventueel hier .

Het is weer mooier weer ,
en daar kijken we naar uit ja ieder jaar weer .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De zomer in me bol.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.