De winter heeft zijn best gedaan

Gedichtenlady

 Koude nachten, koude dagen
 er komt maar geen einde
 aan die winterse neerslag
 de winter heeft echt zijn best gedaan

 Iedereen vraagt zich af
 wanneer de lente eindelijk komen zal
 wanneer de zon
 boven aan de hemel zal staan

 Want de sneeuw was dit jaar
 goed van de partij …
 het is net, of die niet weg zal gaan
 de koude, was er ook weer bij

 en wit waren de straten, het gras, de daken
 en er was uitglij gevaar
 de zon was aan het staken
 die wou maar niet komen
 nog altijd niet …
 
 want het is net
 alsof we van een mooie zomer
 en warme dagen
 moeten dromen

 Maar winter, ik smeek u
 laat de zon nu schijnen
 en kom jij terug
 volgend jaar!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gedichtenlady (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

de winter heeft nu lang genoeg geduurd

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De winter heeft zijn best gedaan’ van Gedichtenlady zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.