INLOGGEN
«»

Naar school!

Je wisselde er je tanden want zeven was je nog maar
Je werkte zo hard als een volwassene, met strikjes
in je haar
Bossen hout verkocht je, gebonden in het rond
Pijn deed je hele lijfje; bleef jij nog wel gezond?
Je uitdrukking was veel te volwassen en je was toch
een kind nog maar...
Naar school gaan deed je niet, het was bijeen te zwaar.

Een grote Kinderorganisatie trok zich jouw lot aan
Je moest dagelijks de kost verdienen gaan voor hem en
haar en haar
School was en bleef een mooie droom slechts maar.

Een Nederlandse vrouw nam het verder voor je op,
meldde je aan Opeens zag ik je in een klás,
met grote ogen verbaasd daar staan
Je uitdrukking zó anders, zoals een kind wel hoort te
zijn; stralende van vreugde! Je vond het er zo fijn.

Dakoyria, 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Naar school!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.