11.11.11 REVISITED

Geert Messelis

Ieper was toen nog een meter hoog
in het hele land
waren de tramsporen opgebroken
de bossen in vlaanderen gekapt
om loopgraven te maken
voor 't heil van Das Vaterland

voor het eerst in jaren
konden mensen op bezoek
bij familie in het meest nabije dorp
en zich vergewissen
of ze allemaal
nog goed bij leven waren

de laatste oorlogsmaanden
had men de industrie
netjes verpakt
en naar de heimat geschickt
de rest had men vernietigd

maar naar het schijnt moet een mens
positief blijven
wie heeft in 1953 mee de duitse schulden kwijtgescholden?
en wie heeft bij de Griekse tragedie gewonnen?
Deutschlannd ueber Alles

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-11-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘11.11.11 REVISITED’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.