INLOGGEN
«»

Geef Hun Het recht

Nog steeds worden volkeren onderdrukt in hun staten.
Nog steeds is hen het recht op de vrijheid niet toebedeeld.
Nog steeds geldt voor hen de dwang van de dictaten,
En wordt er door hen niet in de kansen van het leven gedeeld.

Geef hun het recht dat zij verdienen.
Geef hun het recht op menselijk respect.
Geef hun een kans, opdat het recht hen zal dienen,
Zodat zij uit hun nachtmerrie kunnen worden gewekt.

Nog steeds leven minderheden in reservaten.
Nog steeds wordt hun het recht op vrije ontplooiing ontzegd.
Nog steeds worden zij aan de heersende moraal overgelaten,
En wordt de wet niet aan hun uitgelegd.

Geef hun het recht hun eigen taal te spreken.
Geef hun het recht hun eigen cultuur te ondergaan.
geef hun het recht niet met de eigen zeden te hoeven breken,
Zodat zij in de schaduw van de eigen historie kunnen staan.

Nog steeds kunnen mensen niet over hun eigen mening praten.
Nog steeds kennen zij niet het recht van het vrije woord.
Nog steeds meet het recht hen met vele maten,
En wordt hun stem maar zelden gehoord.

geef hun het recht te leven in vrede en vrijheid.
Geef hun terug van wat hun volle mensenrechten zijn.
Geef hun het recht te leven in een wereld van spiritualiteit,
Waarin zij het recht hebben anders te zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geef Hun Het recht’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.