INLOGGEN
«»

Goede Vrijdag

Oorverdovend brult
de aarde in barensnood.
Het kwaad grijpt met
diep verwondende klauwen
om zich heen en speelt
zijn eigen wrede spel.
Het tracht zijn honger te stillen
met de waanzin van oorlog
Spuwt haat en verderf
uit wapens koud als staal
Schreeuwt in tomeloze woede
zijn daden van terreur
In razernij vervolgt het zijn weg
beukt en overspoelt met passie
in op hen die nog ontkomen konden
En juichend verdrinkt hij hen
in het zwartdiepe water
van de dood.

Nog nooit werd het zo donker
als op die dag
daar aan het kruis
van Golgotha.
Daar hing Hij dan
In diepe Godverlatenheid
tussen hemel en wrede aarde
die niet wachten kon totdat
Hij de geest gegeven had

Wonderlijk dat de weg van Betlehem
zijn eindbestemming kreeg op Golgotha
Dat Zijn Hoogstpersoonlijke aanwezigheid
de schuld van het hele mensdom
op Zijn stukgeslagen schouders droeg
Daar geselde Hij het kwaad de wereld uit
en werd door Zijn striemen
de eenzaamheid genezen
Zijn helse pijn verjoeg
de schimmen van de dood
Niet te bevatten zo groot

Dank zij aan God
Het werd Goede vrijdag!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-04-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Margriet M.
Actief sinds: 04-05-2016Informatie bij het gedicht:

14-04-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Goede Vrijdag’ van Margriet M. zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.