Pasen

Ies 't Hart

Na de koude wintertijd
Brengt de lente vrolijkheid
Bloemen rijzen uit de grond
Jonge dieren springen in het rond

Jezus door God verlaten
Werd gekruisigd door soldaten
Een grot werd zijn graf
Gods zoon die alles gaf

Maar met Pasen is hij opgestaan
Kon zijn eigen gang weer gaan
Hij verscheen weer in Jeruzalem
Diverse mensen zagen hem

Als een roos die is gesnoeid
En daarna weer groeit en bloeit
Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Het bekende verhaal uit de Bijbel. Er is veel over geschreven en gedicht.Ik heb er niets aan toe te voegen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pasen’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.