INLOGGEN
«»

Judas Iskariot

Steunende handen
onder zijn hoofd
ogen die branden
verward en verdooft

Verbeten mond
heeft Hem gekust
voelt nu geen grond
en ook geen rust

Dienend het beest
schijnheilig geweest
en vastberaden
de Liefde verraden

Schuldig branden
dertig in getal
in zijn handen
't werd zijn val

Berouw gekomen
't zilver gegooid
zijn leven ontnomen
arm en berooid

'k Zal hem niet verraden
altijd met Hem gaan
zijn Naam niet schaden
stil...luister....
't gekraai van de haan.

(Matheus 27:1-10)

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Judas Iskariot ’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.