INLOGGEN
«»

In memoriam

zoals jij was strekte deze dood
zich aan jouw voeten, het verdwijnen
in het niets kan niet exciteren in de
geleide stroom waar jouw herinneringen zijn
blijven hangen, de verrijzenis van een jonge telg
verdwaalt in de schorheid van je verdwenen stem

jouw stad en ommelaand blijft jouw recht op
terugkeer al is het niet in vlees en bloed maar
de gedachte aan jou dempt de zee die lijdzaam
stijgt met in de kielzog de monumentale ruimten
die jij voorzag van inboedels gemaakt op zuivere maat

jij doorzag de mens laveerde op goedheid, bracht
rust in donkere tijd, zetelde als noeste werker
in kracht en daad op het aanzien van al diegene
die je beminden in goed en kwaad ….

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

elze schollema
Actief sinds: 01-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In memoriam’ van elze schollema zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.