De Mossel

Coby Leeuwenburgh-kloosterman

De Mossel.

De mossel, is heel puur.
Je kan ze verkrijgen gekookt, gebakken
of in het zuur.
Soms is ze goedkoop dan weer duur.

Bij het koken opent zij haar mooie schelp,
ze laat zien wat ze aan zacht mosselvlees heeft,
het is een feest, zoals over jou tong sjeest,
dat is het mooie wat jij beleefd.

Ze proeft een beetje zilt,
smaakt naar de zee,
en neemt je mee,
naar hogere sferen.

Ik zeg tegen een mosseltje geen nee !

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Coby Leeuwenburgh-kloosterman (Actief sinds: 07-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De Mossel’ van Coby Leeuwenburgh-kloosterman zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.