Pure Mens

Geoffrey van der Felz

De mens. Een lichaam en geest.
De mens. De goedheid, het beest.
De mens. Onvoorspelbaar innovatief .
De mens. Intelligent, creatief.

Oren gedempt, op zoek naar geluk.
Liefde voor elkander maakt alles stuk.
Hecht je niet, of juist wel.
Pas op aan wie, of speel het spel.
Leef je echt, of laat je je leven
Is het altijd, of juist voor even.
Acteer er op los, niemand ziet jou
Doe maar alsof, blijf in de vrieskou.

Je pakt jezelf, jezelf alleen.
Of sta open, eerlijk meteen
Geen nepheid of leugen, puur jij.
Puur ons, zij, wij.

Een echte mensheid, dat zal nooit komen.
Echte mensen bestaan slechts in je dromen.
Ze zijn er kort, en blijven maar even.
Totdat realiteit weer terug komt zweven.

Ik blijf de mens, de mens met een wens.
De wens het eens uit te proberen.
Te innoveren, van mezelf te leren.
Naakt te lopen, zonder men kleren.
Te laten zien wie ik ben misschien.
Wie ik wil worden zonder men veren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-09-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geoffrey van der Felz (Actief sinds: 07-09-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Pure Mens’ van Geoffrey van der Felz zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.