Oordeel

Bettina Reus

 Een oordeel is zo geveld,
 dat doen we allemaal,
 de ander is teleurgesteld
 en denkt dat hij heeft gefaald.

 Lichamelijke en geestelijke pijn,
 dat doen we ons zelf aan,
 omdat we niet kunnen zijn,
 waar we voor staan.

 Gewoon onszelf zijn,
 zonder een oordeel,
 leven zonder pijn,
 het wordt je soms te veel.

 Oordeel dus soms niet te snel,
 over de persoon die voor je staat,
 de waarheid achterhaald zich wel,
 beter te vroeg dan te laat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Bettina Reus (Actief sinds: 05-03-2014)

Informatie bij het gedicht

denk na voor je oordeelt

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Oordeel’ van Bettina Reus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.