Leg de uren om me heen

wil melker

 ben verdwaald
 de huizen zijn me vreemd
 met ramen zonder ruiten
 deuren die niet sluiten
 maar open blijven staan

 kijk de mensen aan
 die langs me lopen
 niemand ziet me staan
 holle ogen in het matte licht
 grijnzen uit hetzelfde gezicht

 pak een hand
 waarvan de vingers breken
 de arm heeft te los gezeten
 om te slaan de schouder
 laat hem schokkend gaan

 ik koester wat ik heb
 leg de uren om me heen
 probeer me zo te spreiden
 om het raken te vermijden
 de weg te vinden heel alleen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

16/11/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Leg de uren om me heen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.