Je perkamenten huid

wil melker

 pas als de woestijn
 zijn vlammen uitstoot
 oases in de zinderende
 hitte trillend breken
 kom ik spelen met je geest

 wordt zand
 het vloeibaar goud
 waarop herinneringen
 weer tot het leven komen
 dat zij hadden in je dromen

 ik goochel met je zinnen
 als woorden watervlug
 toch sterven van de dorst
 en het verhaal van droogte op je
 perkamenten huid geschreven wordt

 jij bent het relikwie
 dat ik verzamel
 in de hitte van mijn element
 oneindig houdbaar
 omdat het geen water kent

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je perkamenten huid’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.