ten aanval

Geert Messelis

het land van niemand
wacht op jou
je staat in het water
van een greppel
het uur kruipt nader
de dood ligt voor je
er zeilt een granaat
je slapie is versplinterd
tot atomen
er wachten poelen
rood van bloed
groen van gif
het polderland
tot pap geschoten
die je genadig opzuigt
bij een verkeerde stap
je bent net negentien geworden
en voor je wacht het niemand
van de dood
zonder waarom
niets daagt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ten aanval’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.