Aangeschoten door het licht

wil melker

 de ochtend
 wil niet klaren
 in het grauw en grijs
 van mist en regenbui

 nieuwjaar
 geeft zich nog niet prijs
 tussen verschraalde drank
 en peukenstank

 de kamer lijkt een kroeg
 waar gasten van de nacht
 hun biezen net hebben gepakt
 aangeschoten door het licht

 toch straalt er al
 een sprankje zon
 uit heldere ogen
 in je wakkere gezicht

 moge deze woorden
 jou bekoren mijmer ik
 terwijl jij meer dan
 honderd kilometers verder ligt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

01/01/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aangeschoten door het licht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.