Ademloosheid

Paul Duyvesteyn

In ademloosheid van lucht herbergen haagwinde overwoekerde boerderijen
Zij ademen verleden en koesteren staag grassige weiden

Nabij rijzen rotsige kliffen die grillige spiegelingen en schaduwen werpen
Waterstromen begeleiden groepen zwarte futen en oeverzwaluwen

Op het boerenerf wortelen ruige appelbomen met onrijpe vruchten
Hun groenig bladerkleed smeedt een paradijselijke sfeer voor mezen en merels

Dit verlaten landschap vormt het oor van een doofstomme en het oog van een blinde
Hier wordt stilte omhoog geduwd en klinken echo's van verwijderende voetstappen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ademloosheid ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.