Flora van het arme zand

Roel van Ekeris

Het leven is mooi
De tijd van het hooi
Waarin composieten verblijden
De mooiste zomertijden

Zomerwind laat ze weven
Zachtheid die ze geven
Geroemd als bloemen voor bijen
Ze laten het landschap gedijen

Wuivende composieten
Een wereld van het genieten
Je ziet er vaak ook Grasklokjes staan
Met klaprozen saam

De flora van het arme zand
Droogte is er vacant
Composieten kunnen er gedijen
Ze laten je ogen met het landschap vrijen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Flora van het arme zand’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.