Groene Kwak!

Els Hengstman-van Olst

Er zitten een paar kikkertjes
in de vijver in mijn tuin,
de ene die is groen
en de andere die is bruin!

De groene kikker noem ik "kwak"
ze is vaak heel actief,
de bruine is een slomer soort,
maar ach...ze zijn best lief!

Groene "kwak" vangt heel veel vliegjes,
ze springt dan driftig heen en weer,
je hoort een plons en veel gespetter
en dat doet ze telkens weer.

Groene "kwak" is nu nog stil,
maar dat is straks gedaan,
als dan het kwaak seizoen begint,
tja...dan moet ze toch echt gaan!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Groene Kwak!’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.