INLOGGEN
«»

Nocturne voor een droevig hart

Nocturne voor een droevig hart.
Een slaapmuts met romantische
noten overgoten.
Wanneer het leven soms zwaarmoedig
rust en je weer graag door een lichtvoetige
ochtend wenst te worden wakker gekust om met
nieuwe levenskracht niet van het zonlicht
te worden afgesloten.

Nocturne een romantisch snarenspel.
Somtijds vrolijke vioolmuziek;
Maar van tijd tot tijd het resultaat
van een strijkstok op cello naar wat
zwaardere achtergrond tonen.
In een zoektocht naar wat harmonie om
te zoeken naar wat dagelijkse gewone.
Dat simpele voor een klein publiek.
Dat luistert naar die nachtmuziek.
Die oren vindt waar mensenharten wonen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 02-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Nocturne voor een droevig hart’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.