INLOGGEN
«»

Una Voce Particolare



In de overvolle zaal
was geen enkel geruis of enig kabaal
zo goed en zo kwaad als het lukt
werd elk kuchje onderdrukt.

Het aanwezige publiek
wachtte in spanning af
tot de dirigent het teken gaf
voor de eerste tonen van de openingsmuziek.

De presentator betrad het podium
dit was voor hen als opium.
een ovationeel
applaus viel hem ten deel.

begeleid door zachte tonen van de muziek
begroette hij zijn publiek.
en opende zo heel ervaren
het Una Voce Particolare.

Gespannen luisterde men naar de contratenor
deze zong doormiddel van falset
een aria voor zijn gehoor
terwijl nauwgezet op elke toon werd gelet.

Het L `Orchestra Particolare
begeleide de zangtalenten heel ervaren
zoals ook de Coloratuursopraan
die zich in haar aria heel beweeglijk liet gaan.

Toch zong zij met passie en vol vuur
en bracht haar solozang met cadansen versiert,
heel coloratuur
en zeer gemanierd.

Ook de Soprano Lieggiero
met haar zeldzame hoge stemsoort
voelde met haar zangshow
de jury te hebben bekoord.

De aria gezongen
door de basso profondo
voelt het publiek als een cadeau
de tonen kwamen van achter zijn longen.

Aan het einde van die Una Voce Particolare
vond de jury dat zij had ervaren
dat de kandidaten hoog waren getalenteerd,
door `t publiek werden zij op `n staande ovatie getrakteerd.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Una Voce Particolare’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.