Kolchoz

Joris Olivier



Hij zag eindelijk ‘t licht,
had daar lang naar gezocht,
heeft zijn gemoed verlicht,
hij dit beleven mocht.

Ligt nu tevreden in zijn bed,
nu de last hem is ontlast,
vraagt zich af ‘t had belet,
nu handen in onschuld wast.

Wast ‘t gewas niet voor elk,
boeren is tot algemeen nut,
ieder drinkt uit werelds kelk,
is waar al het leven uit put.

Kapitalisme eindlijk verband,
elk heeft recht op leven,
ongeacht je verstand,
is toch om ‘t even.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kolchoz’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.