Steeds maar weer

Gertjan van der Kraan

Steeds maar weer

Het is weer Moederdag geweest
Ondanks de drukte een gezellig feest
De rust wordt weer heerlijk ervaren
Zo staan we elkaar vrolijk aan te staren
Bij het uitzwaaien blijven we even staan
Zien aan de overkant de deur opengaan
Hoe ervaart die daar de vrouw de stilte
Als een lege, holle en vreemde kilte?
In een zorgstaat zoals ons Nederland
Voor die vrouw daar aan de overkant
Die steeds in de open voordeur staat
Bij alles wat door de straat heen gaat
Hopend dat iemand iets tegen haar zegt
Of even de hand op haar schouder legt
Het wordt zwaar om te communiceren
Al blijven we het regelmatig proberen
Maar al die herhalingen in korte tijd
Vraagt veel geduld en verdraagzaamheid
Haar kinderen hebben we niet gezien
Vanavond dan, wie weet misschien
Want ondanks goed bedoelde preventie
Lijden veel mensen onder dementie
Natuurlijk wordt er ook veel gedaan
Maar hoeveel blijven aan de kantlijn staan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Niet voor iedereen is het moederdag

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Steeds maar weer’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.