INLOGGEN
«»

moeders zijn helden

van klein tot groot
jonger nog of ouder al
groeien moeders ons

van wees voorzichtig
tot welkom thuis
kussen moeders ons

waar groot geluk
ons lachen laat
omhelzen moeder ons

bij wat ons huilen doet
het klein en groot verdriet
troosten moeders ons

bij het doen of laten
met standjes en lieve woordjes
corrigeren moeders ons

hoe verwondt ook
bij kleine en grote pijn
pleisteren moeders ons

waar verveling toeslaat
van zin in niks tot vervulling
vermaken moeders ons

bij wat keuzes vraagt
van einstein tot neuscorrectie
adviseren moeders ons

waar kaarsjes branden
in lastige of moeilijke dagen
bemoedigen moeders ons

bij niet lekker zijn
van ziek tot dronken zijn
verzorgen moeders ons

met raad en daad
van voorzichtig tot moedig
raden moeders ons

een antwoord op vragen
die wij nog niet stelden
toveren moeders ons

beter nog dan wijzelf
door en door
kennen moeders ons

altijd en overal
onvoorwaardelijk zijn zij er
omdat moeders moeder zijn

in voor en tegenspoed
van ons en het leven
zijn moeders de helden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven ter gelegenheid van Moederdag 2017 | 14 mei 2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘moeders zijn helden’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.