INLOGGEN
«»

de seriemoordenaar

hij rijdt opgewonden rond
een arend op de grond
die zoekt naar prooi
zijn wagen brengt de dood
op zijn bestelling
hij zoekt naar plaatsen
waar prooien samenkomen
zoekt een meisje
dat zich verwijdert
van het gegibber
hij slaat aan
overweldigt en bedwelmt
gooit zijn prooi
achter in een kooi

jong vogeltje voor de kat
dat kwettert om te overleven
kat speelt met het muisje
hij legt zijn prooi
op een berm
naast de snelweg
versiert wat overblijft met bloemen
hij weet dat hij de kranten haalt
en iedereen laat schrikken
hij voelt zich God
de meester over leven
en het doden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de seriemoordenaar’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.