INLOGGEN
«»

Regenwouden

Bomen die de kostbare zuurstof maken
Dat zijn toch belangrijke zaken
Wie weet hoeveel stammetjes van hout
Worden gekapt en geroofd al was het goud
Houthandelaren doen het voor geld
Het milieu is wat er voor mij telt

Mensen die in het oerwoud overleven
Worden door hout zagers verdreven
Zij kennen de bomen planten en dieren
Leven in het woud en langs de rivieren
Op hun terrein zijn het specialisten
Zij alleen weten te overleven met hun listen

Lag het aan hout zagers en handelaren
Zij zullen het prachtige bos niet sparen
Het moet geweldig zijn om daar te lopen
Er gaat daar vast een wereld voor je open
Op de hele wereld zijn wouden verdwenen
Blijft er niets gespaard dan moet ik wenen
Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

Het is al tientallen jaren aan de gang .Houtkap in de tropische regenwouden.Er zijn reservaten waar planten en dieren beschermd worden.Houtkap levert geld op voor de eigenaren.Maar wat een verwoesting. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Regenwouden’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.