INLOGGEN
«»

Mannen met baarden

Mannen met baarden weten gewis;
weten pas wat leven is.
Zij zijn niet voor een kleintje
vervaard. Zij hebben hun baard
in wijsheid vergaard.

Zo zijn er mannen die zonder
morren hun bovenlip bekleden
met sierlijke snorren.
Zij menen te weten wat leven is;
drukken iets uit van een melancholieke
droefenis.

Mannen met baarden weten gewis;
weten wat de waarheid is.
Zij zijn met die baard door
het leven verzwaard. Hun waarheid
wordt gemeten aan de lengte van
hun baard.

Zo zijn er vrouwen, die waar ook
op aard, zich emancipatorisch
tooien met een denkbeeldige baard.
Zij menen te kunnen wat voorheen
niet kon. Zij bewijzen met hun baard
dat de vrouw de strijd tussen de twee
sexen won.

Mannen met baarden weten gewis;
weten wat de menselijke waarde is.
Bebaarde mannen worden door hun vrouwen
in het hart bewaard; harmonieus prik
baardig voor een kus aanvaard.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mannen met baarden’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.