De trein die nooit komt

Vincent Oostrijck

Ik ken een man
Een aardige man
Die elke dag wacht
Op een trein die nooit komt
Hij wacht elke dag opnieuw
Alleen op het perron
Vele treinen rijden voorbij
De stoptrein en de intercity
Maar de man stapt nooit in
Hij wil alleen die ene trein
Die zelfs als ze voorbij rijdt
Nooit voor hem zal stoppen
Ze wil niet dat hij instapt
Hij blijft treuren om haar
Dus hij staat op het perron
Treinen komen
Treinen gaan
Mensen stappen in
Mensen stappen uit
Ook hij kan instappen
Naar een onbekende bestemming
Maar hij weigert
Hij wacht liever op de trein
De trein die nooit komt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De trein die nooit komt’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.