INLOGGEN
«»

liefde tot de dood

Liefde tot de dood

Zij wilde een schijfje van zijn geheugen,
hij wilde best een oog van haar.
In hun slijtage waren ze complementair.
In de liefde, mekaars spiegelbeeld.

Zij bleven in leven voor elkaar.
Zij werd ziek en zei tegen haar schat:
“Man wat word ik hier verwend”.
Haar glimlach nog zo mooi,
haar wang zo zacht als bij die eerste kus.

Een paar uur later gleed ze weg.
Hij schudde zijn hoofd
Blijven leven voor elkaar
werd nu heel nijpend niet meer waar.

Claire Vanfleteren ©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Claire Vanfleteren
Actief sinds: 11-01-2014Informatie bij het gedicht:

Ik las in de krant dat een mevrouw was gestorven en kort daarop haar man, dat valt te begrijpen, daarom schreef ik het gedicht. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘liefde tot de dood’ van Claire Vanfleteren zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.