Troost

Bettina Reus

 Troost wil ik je schenken,
 voor de dag die komen zal,
 ik zet je aan het denken,
 zie voor je een gekleurde bal.

 Grijp hem met beide handen beet
 en voel de warmte stromen,
 langzaam krijg je het heet
 nu zul je dag vrolijk doorkomen.

 Geniet van alle kleuren die je ziet
 en weet dat je er mag zijn,
 weet je het af en toe niet,
 grijp die bal en verlies de pijn.

 Zet je denken om in stilte,
 geef niet over aan je zorgen,
 verman de gevoelens van kilte
 en weet er komt een nieuwe morgen.

 Wat het wordt kan ik je niet zeggen,
 dat zul je zelf moeten ervaren,
 toekomst valt niet uit te leggen,
 maar blijf je niet blind staren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Bettina Reus (Actief sinds: 05-03-2014)

Informatie bij het gedicht

ervaar de troost van een ander

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Troost’ van Bettina Reus zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.