Opzichtig en uitdagend

wil melker

 ik rolde
 zacht en speels
 de wereld door

 groeide en
 kreeg butsen
 kleurde langzaam rood

 opzichtig en uitdagend
 verlangde ik de trap
 die mij steeds verder bracht

 nooit heb ik
 lang stil gelegen
 wilde meedoen in het leven

 maar in het vlakke land
 bespeelde iemand mij
 heel teder met de hand

 ben daar thuisgekomen
 rolde zomaar in haar net
 mijn wedstrijd is toen stopgezet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

05/08/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Opzichtig en uitdagend’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.