INLOGGEN
«»

Een blauwe streep muziek

 je danste op een
 blauwe streep muziek
 je lichaam straalde
 bewoog in zachte melodie

 het overvloedig wit
 uit schuiftrompetten schitterde
 de felle tonen maakte korte metten
 met een lichte vleug magie

 de korte ademstootjes
 parelden in opvliegende
 klanken ze lokten het applaus
 het juichen en zacht janken

 violen speelden hartengeel
 tegen zwart van roffels pauken
 het podium verloor zijn zicht
 doofde langzaam uit in tegenlicht

 je danste rood de laatste glimp
 de pirouette van ingevallen stilte
 je gaf je oogverblindend bloot
 voordat het einde de gordijnen sloot

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een blauwe streep muziek’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.