Hollandse bloemen

wil melker


hollandse bloemen


ik heb de
hollandse bloemen
in de wei zien verschralen

het speelse palet
van vroeger kunnen zij
al lang niet meer halen

ook in de sloten
zijn vele exoten bezig
aan hun vraatzuchtige mars

het lokale leven wordt
door import uit subtropische
streken ernstig verzwakt

de diversiteit in mensen
leek ooit een winst die je
niet op zwarte scholen vindt

vrijheid van keuze wordt
daar door religie bepaald
integratie heeft vreselijk gefaald


wil melker
16/09/2017
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hollandse bloemen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.