Piano piano

MFJ van Boven

Zich vele malen sterker makend
nam de piano de stemming over
wel bleef hij een vreemde tussen
de gedekte tafels, allen geserveerd
en optimaal aanwezig gezeten op
de lompe houten krukken

Zijn brede armen zette zich verder uit
nam de zwart-witte toetsen, speelde
als was hij een metropool tussen
alle misplaatste figuranten,- walste hij
op zijn tanden, vertelde zijn frisse deunen
en speelde al zijn wijselijke stukken

de gasten op het bordes van de bar
zaten gezeten met oude kameraden
met herinneringen en oude wijzen
spreuken vol dure wijn, spraken zij
over melancholiek, champagne en dure zalm
over goedkope vrouwen in hun bijzijn,..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MFJ van Boven (Actief sinds: 12-07-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Piano piano’ van MFJ van Boven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.