Op een dag

MFJ van Boven

Op een middag, de zon,de wijn,de pijn
strompelend met zijn hoofd licht gebogen
kleinkinderen jennend om zijn eeuwige gein
altijd over de stekende pijnen gelogen

de witte jassen houden hem nu langer in leven
vrezen hem nu nog enkele weken
dagen of uren, misschien maar voor even
en zijn hoofd draait een luguber teken

met een verstand dat helder vecht
tegen een leven dat niet langer meer houd
een tinteling dat nu zijn lichaam streelt
wrijven zijn armen en benen langzaam koud

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MFJ van Boven (Actief sinds: 12-07-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op een dag’ van MFJ van Boven zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.