Het fotografisch geheugen

Willem Bernardus Tijssen

Het fotografisch geheugen
telt tussen de grijze brein
cellen gelei; een heel leven
aan fysieke foto's.
Alle plaatjes uit het verleden
op een rij.

Een fotocamera uit hoofdzaak
bij machte legde eens vast van
wat niet met de werkelijkheid
streed in gedachte.
Een levensspectrum aan parate
kennis dat denkbaar dankt voor
wie wij zijn.

Levensbeelden in plaatjes gegoten.
Direct opvraagbaar bij het opengaan
van het hersengordijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het fotografisch geheugen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.