weten wat liefde is

Peter Paul Doodkorte

waar de jaren samen
de belofte van trouw
tot robijnen slinger ringt
weet je wat liefde is

elkaar kennen leren
door en door
weten wie je bent
blijvend ook
door dik en door dun

elkaar schouder bieden
in lastige tijden
of ruggensteun
genietend ook
van kus of knipoog
bij het samenzijn

elkaar verwonderen
door te kijken
met elkaars ogen
duurzaam zielsverwant
de wereld zien
waar de jaren samen
de belofte van trouw
tot robijnen slinger ringt
weet je wat liefde is

willen zijn
wat de ander voor jou is
gisteren, vandaag en morgen
elkaar vieren
in en met de passie
die in doorgegeven leven
haar toekomst vindt

van harte!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

geschreven ter gelegenheid van de robijnen (40ste) huwelijksdag van Hans en Edth Doodkorte | 16 januari 2016

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘weten wat liefde is’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.